top of page

Wist je dat plantenkleuringen een ware weldaad zijn voor je?

Je kan je afvragen wat zijn plantenpoeders? Waarvan worden ze gemaakt?

De plantenpoeders worden gemaakt van verschillende planten bestanddelen zoals de bladeren, wortels, takken, bloemen, vruchten.... deze worden gedroogd en gemalen tot fijn poeder. Zo heb je verschillende medicinale planten die elk met hun specifieke eigenschappen een verbetering zijn voor je haren en je hoofdhuid. De meeste van deze planten stimuleren de groei van het haar en versterken je haren. De voordelen daarvan kan je al merken na 3x je haren te laten behandelen met deze poeders. Met kleur of zonder kleur. Want ja, deze poeders bestaan ook zonder dat je je haren moeten veranderen van kleur, en die hebben dezelfde voedende eigenschappen.

Door deze natuurlijke behandeling wordt de flora in en op de hoofdhuid (ook wel microbioom genoemd) in balans gehouden, met chemische kleuringen met en zonder ammonia wordt deze laag sterk verstoord en versnelt de afschilfering van de hoofdhuidcellen. Daardoor kunnen er allerlei allergieën, jeuk roosvorming, eczeem…. optreden. Hier bespreek ik één van de poeders, Juglans Regia Leaf Extract:

 Walnoten bevatten grote hoeveelheden antioxidanten die het immuunsysteem gezond houden en het ontstaan​ van ziekten voorkomen. Ze hebben ontstekingsremmende, anticarcinogene, antimicrobiële, en anti-schimmel eigenschappen. Ze bevatten vitamine B en E dit is een natuurlijk antioxidant. Walnoten kunnen vermoeidheid en stress verminderen.  Ze bevat veel vitamine E, regelmatige consumptie ervan kan grijs haar omkeren en de haarkleur verbeteren. Het hydrateert de huid en bevordert de groei van gezonde cellen.

 Walnoten zijn goede bronnen van kalium, omega-3, omega-6 en omega-9 vetzuren. Al deze ingrediënten versterken de haarzakjes. Zo zorgt de regelmatige toepassing van walnootolie-eigenschappen op het haar voor langer, sterker, gezonder en stralend haar. Als je de eigenschappen van de plant hierboven gelezen hebt, kan je best begrijpen dat het behandelen van je haren met plantenpoeders of het kleuren ermee, een ware weldaad voor je haren, je hoofdhuid en je gezondheid betekenen.

Copyright @Monteny Isabelle

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarze


bottom of page