top of page

Frequently asked questions (FAQ)

Wat is een soapbar?

De soapbar is een vaste shampoo in de vorm van een blok zeep. Het wordt dan ook vaak haarzeep of shampoo blok genoemd

Wat is het verschil tussen een soapbar en shampoo uit de fles?

Het voor de hand liggende verschil is natuurlijk de substantie. Zo is een soapbar 'vast' of 'hard' en de shampoo uit een fles vloeibaar. Dit verschil ontstaat door de ingrediënten. Een soapbar bevat bijvoorbeeld geen water meer en naar verhouding bevat het meer natuurlijke oliën. Deze laatste, vooral kokosolie en shea butter, zorgen ervoor dat de soapbar ook echt een zeepblok blijft. Op de ingrediëntenlijst van shampoo repen staat nog water. Dit verdampt tijdens het droog proces van de haarzeep. Maar binnen de Europese Unie moet je alle ingrediënten die je gebruikt benoemen. Daarom staat water (of thee) nog steeds op de ingrediëntenlijst, ondanks dat het er eigenlijk niet meer inzit.

Wat zijn de voordelen van een soapbar voor je haar, lichaam, gezondheid en de planeet?

- Gezonder dan chemische shampoo

- Meer volume voor je haar

- Tegen jeuk, psoriasis

- Reguleert de talgafscheiding

- Minder haaruitval

- Versterkt het haar

- Hersteld de hoofdhuid

- Ecologisch verantwoord

- Biologische ingrediënten

- Vegan

- Één soapbar voor het hele lichaam

Waarom kies je voor een soapbar?

Een soapbar is over het algemeen milieuvriendelijker dan een vloeibare shampoo, het is makkelijker mee te nemen op reis én je kunt er vaak nog geld mee besparen. Soapbars worden bijvoorbeeld verpakt in papier. Dit is beter te recyclen dan een plastic fles. Daarnaast is het zo dat er vooral natuurlijke ingrediënten een soapbar zitten. Hierdoor komen er minder chemicaliën in het waternetwerk en dat is beter voor onszelf en andere organismen. Omdat een soapbar vast is, kun je dit ook makkelijker meenemen op reis. Bijvoorbeeld in je handbagage. Ook hoef je niet bang te zijn dat er iets gaat lekken in je tas.

Wat moet ik weten voordat ik overstap naar soapbars?

Je hebt soapbar die naast natuurlijke ingrediënten ook synthetische ingrediënten bevatten. En je hebt soapbar die alleen maar natuurlijke ingrediënten gebruiken, zoals die van I`M Energetic. Je bent met ons merk weliswaar 100% verantwoord bezig voor het milieu. Je haren zullen wel aan de soapbar moeten wennen. Door veelvuldig gebruik van allerlei synthetische ingrediënten in o.a. vloeibare shampoos is je hoofdhuid enigszins gewend geraakt aan een bepaalde pH-waarde. Door producten te gebruiken die volledig natuurlijk zijn, verandert de pH-waarde en hierdoor kan je haar tot de eerste 10 wasbeurten best stroef aanvoelen. Daarom is het in het begin écht aan te raden een Natural conditioner te gebruiken. Dit product is vergelijkbaar met een conditioner die je gebruikt na een vloeibare shampoo. De Natural conditioner is alleen vloeibaar en kan je op de haren sprayen en dan ook weer uitspoelen.

Kun je een soapbar ook op je baard of lichaam gebruiken

soapbar zijn speciaal ontworpen om je haar, de baard , de hoofdhuid en je lichaam te reinigen.

Soapbar kopen?

Met trots verkopen wij de natuurlijke soapbars van I`M Energetic. Deze soapbars bevatten geen chemische ingrediënten, conserveringsmiddelen of palmolie. De natuurlijke oliën werken anti-bacterieel en ze bieden geen substraat waar bacteriën zich gemakkelijk in kunnen nestelen. Kies hieronder het shampoo blok dat het beste bij jouw haartype past. Elke soapbar hebben we zorgvuldig gekozen voor ingrediënten die het beste werken op een bepaald haar- en huidtype.

Wanneer zal ik mijn pakket ontvangen?

Bij I'M Bio Energetic doen we ons uiterste best om je bestelling zo snel mogelijk te verzenden! Vanwege onze kleine omvang kan de verzending echter gemiddeld tot 10 dagen duren. We waarderen je geduld en staan altijd klaar om eventuele vragen te beantwoorden. Bedankt voor je begrip!

bottom of page