top of page

Wil je mijn levensverhaal kennen als Biokapster?

Hallo, ik ben Monteny Isabelle, ik ben geboren en getogen in Nieuwpoort. Ik ben opgegroeid in een normaal gezin als enig kind. Heb altijd een broer of zus gemist, maar dit vulde ik aan met een groot gezin die twee huizen verder woonde. Zo had ik vele zussen en een broer ;). Ik speelde met de jongste van deze familie vaak in de tuin en het bos achter ons. We haalden alle kruiden en bloemetjes en wat we ook vonden mee naar huis. Daarmee maakten we ‘brouwseltjes’. Nu terugblikkend op deze periode denk ik aan de heksen met hun kruidenbrouwsels om mensen te genezen. Met het opgroeien wilde ik altijd poppen, waarbij ik dan het haar knipte of mooi maakte, dus kapster worden zat er ook wel in.


Later begon ik de opleiding kapster. Het boeide me vanaf het eerste moment dat ik mocht beginnen met knippen en kleuren. Boeiend en vernieuwend vond ik dit, vol uitdagingen. Na het behalen van mijn diploma heb ik de cursus ‘snit’ opnieuw gevolgd, met als doel een goed onderbouwd studie te hebben om zelf een zaak te kunnen starten.


Net voor ik mijn kapsalon wou starten, kreeg ik te horen dat ik door mijn toenmalige huidallergie beter niet zou starten met een kapperszaak. Dit was voor mij een ideale stimulans om alternatieven te zoeken voor de gebruikelijke haarproducten. Ik begon meer en meer te beseffen dat de natuur ons veel te bieden heeft. Deze bewustwording bracht mij persoonlijk ook dichter bij de natuur. Niet enkel voor de mens, maar ook voor het milieu heb ik vanaf toen doelbewust gekozen voor eco- en biologische natuurproducten.


De zoektocht liep niet altijd van een leien dakje. Zo ontdekte ik dat veel natuurlijke producten niet zo natuurlijk zijn samengesteld. Ik vond in Amsterdam een kapsalon dat kleurt met plantenkleuringen. Daar heb ik eventjes mee gewerkt om kennis op te doen over de plantenkleuringen.


Mijn creativiteit begon op te borrelen en ik begon te experimenteren op haarlokjes. Ik volgde nog verschillende cursussen in Den haag en in Wakken, waar ik tot op heden nog altijd les volg. Ik ontdekte niet alleen dat je met planten je haren kan kleuren, maar ook dat planten een hoogwaardige kwaliteit te bieden hebben voor onze gezondheid. Ik onderzoek de goede eigenschappen van de planten en kruiden. Dat het kleuren met planten minder afval produceert en ons water niet vervuilt, is voor mij een groot pluspunt.


De liefde voor de mens en de natuur heeft mij ook aangezet om mijn eigen biologische producten te maken. Zo begon ik met een natuurlijke haarserum. Daarna volgden de shampoo’s en de body butter, ...

Na een cursus 'zepen maken' ontwierp ik een haar- en lichaamszeep. Deze lijn is van heel goede kwaliteit omdat ze met het meest nauwkeurige opzoekwerk tot stand zijn gekomen. Iedere zeep is uniek en volledig biologisch. Dit jaar volg ik nog een opleiding over slow cosmetica om dieper op de productsamenstelling in te gaan, om zo nog betere samenstellingen te maken en nieuwe producten te ontwerpen.


Misschien moet ik dit alles mijn levensmissie en hobby noemen? Want wat wil ik nog meer doen in de toekomst? Ik zou graag meer mensen kunnen inspireren en informeren dat je je haren ook met planten en kruiden kan laten kleuren zonder nadelige gevolgen voor je gezondheid en de natuur.

Wil jij samen met mij op reis om jouw nieuwe plantenkleuring samen te stellen? Maak dan een afspraak met het Biokapsalon waar ik graag samen met mijn team klaar sta voor jou.

Take good care of yourself with 

the pure essences of mother nature”

Copyright @Monteny Isabelle

50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page