top of page

Wij dragen niet bij tot de plasticsoep. Jij ook niet?

Volgens Greenpeace komt er iedere minuut 1 vuilniswagen aan plastic in de oceaan terecht. Het gaat voornamelijk om zogenaamd “single use plastic”, plastic dat na 1 keer gebruiken bij het afval belandt. Denk maar aan rietjes, verpakkingen, flesjes, enzovoort. Deze verspilling is niet alleen slecht voor het milieu, het vormt ook een grote dreiging voor zeefauna. Per jaar sterven 100.000 zeedieren door deze problematiek.


Als biokapsalon geloven wij dat verandering bij jezelf begint. We kunnen het natuurlijk niet allemaal oplossen, maar iedere actie, hoe klein ook, heeft een impact. Daarom kiezen we ervoor om onze verantwoordelijkheid op te nemen en geen single use plastic te gebruiken. Onze producten worden verkocht in herbruikbare flesjes, die de klanten in het salon kunnen bijvullen. Door rechtstreeks bij de ‘bron’ te kopen, gebruiken onze klanten veel minder plastic. Niet alleen door hetzelfde flesje te gebruiken, maar ook omdat de producten niet nodeloos getransporteerd worden. Shampoos die je in de winkel koopt, gaan van de fabriek naar een triagecentrum en dan pas naar de winkel. Bij iedere stap in deze cyclus komt er single use plastic aan de pas. Je vervuiling stopt dus niet bij het flesje dat je koopt.


Bij ons ligt dit volledig anders. Aangezien we kiezen voor biologische ingrediënten, zetten onze leveranciers zich in voor het milieu en vermijden ze het gebruik van single use plastic bij hun transport. Daarnaast worden onze producten op dezelfde plaats gemaakt en verkocht. Dit betekent minder transport en dus minder plastic in de zee.


Neem jij ook jouw verantwoordelijkheid op? Kiezen voor een hervulbaar flesje is een kleine stap, maar het maakt een verschil. Be the change you want to see in the world!


Met deze producten maak jij bijvoorbeeld al een verschil:


Heb je na het lezen van deze blog vragen? Stel ze dan gerust via email, Facebook of Instagram!


Copyright@Monteny Isabelle


Biokapsalon Attisch

Marktstraat 39

8620 Nieuwpoort


Bron:

Stop Wegwerpplastic - GREENPEACE NEDERLAND. Greenpeace. (n.d.). Retrieved September 17, 2021, from https://steun.greenpeace.nl/plastic-p-ov1?msclkid=ac58261fe6e312013880475b81a58272&utm_source=bing&utm_medium=cpc&utm_campaign=OV%2B-%2B10001%2B-%2BCampagne%2BGericht%2BOp%2BPetities%2B-%2B649%25%2BROAS&utm_term=plastic&utm_content=Plastic%2B%28E%2BM%2BHagakure%2BMethode%29.


26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page