top of page

Wat is het verschil tussen haarzeep en shampoo?


Als bio-kapper vind ik dat er verschil is als je de haren wast met een stuk haarzeep of een shampoo. De meeste shampoos bestaan uit chemische producten met synthetische geuren en zijn verpakt in plastiek flessen. Een stuk haarzeep bevat natuurlijke oliën, etherische oliën, kruiden en zijn niet in plastiek verpakt.( alle ingrediënten zijn van biologische afkomst).

Mensen die de haren wassen met shampoo, gebruiken dit royaal en hebben meestal nog een conditioner nodig. Daarnaast hebben ze nog een douchegel nodig (dit zijn al drie flessen). Om je haar en je lichaam te wassen heb je maar één stuk zeep nodig. Geen drie flessen plastiek en geen drie maal afspoelen. Dus hiermee bespaar je ook op het waterverbruik. Heb je het zelf al eens ervaren hoe het werkt ? Het is zalig en zo veel gezonder. Iedereen kan dit voor zichzelf uitmaken wat beter bij hem/haar past.

Voor mij als bio-kapster vind ik het een verbetering op gezondheidsvlak en milieuvriendelijker. Zo draag ik mijn steentje bij voor de gezondheid van de mens en onze planeet.


De voordelen:

  • 1 stuk zeep, vele mogelijkheden

  • geen jeuk meer door gezonde ingrediënten 

  • minder haaruitval

  • herstel van de hoofdhuid

  • meer volume bij fijne haren

  • gezonder

  • geen plastiek verpakking ( beter voor milieu)


Tip: De hair & body soap is makkelijk in gebruik. Je kan een stukje zeep overal meenemen. Ga je sporten of op reis snij een stukje van je zeep, zo heb je minder bagage.  Wil je toch liquide zeep: rasp de zeep en voeg er warm water aan toe. Bewaar dit wel in de koelkast dit is een week houdbaar.


Copyright Monteny Isabelle

100 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page