top of page

Wat doet haarolie voor mijn haar?

Het gebruik van haarolie is nog niet zo ingeburgerd als conditioner en shampoo, maar het is een ware weldaad voor je haar. Dit wondermiddel heeft vele voordelen, net omdat wij hem zelf zorgvuldig samenstellen uit verschillende soorten bio-oliën. Hij zit vol onverzadigde vetzuren, die het haar reconstrueren door verloren lipiden te vervangen. Die lipiden, die er mede voor zorgen dat je haar glanst, worden door chemische behandelingen, styling of zelfs vervuiling uit het haar gehaald.

Wat is haarolie?

Onze haarolie is een speciale mengeling van biologische oliën, uitgekozen voor hun gunstige invloed op ons lichaam. We onderscheiden hierbij twee types olie: etherische olie en drager olie. Etherische olie, gedestilleerd van de plant zelf, is heel geconcentreerd. Voor één druppel lavendelolie is bijvoorbeeld 1 ton lavendel nodig, vandaar dat etherische olie ook zo lekker ruikt. Drager oliën, bijvoorbeeld jojoba-olie of amandelolie, zijn meestal neutraler qua geur en niet noodzakelijk gedistilleerd zoals etherische olie. Beide types oliën hebben heel wat voordelen. Amandelolie kalmeert de hoofdhuid en hydrateert het haar. Mensen gebruiken dan ook al eeuwenlang haarolie om hun haar te verzorgen en dat is een traditie die wij als bio-kapsalon graag verderzetten. Onze natuurlijke oliën worden zorgvuldig uitgekozen en na al die jaren ervaring hebben planten voor ons geen geheimen meer. Zo hebben we onze eigen Healing Hair Oil samengesteld en voegen we ook speciale mengeling toe bij onzeWat zijn de voordelen van haarolie?


Ten eerste wordt haarolie vaak gebruikt als voeding voor het haar, want het bevat belangrijke vitamines en mineralen. Het maakt het haar sterker en zorgt ervoor dat je haarpunten niet meer splitsen. Haarolie is dus ideaal voor wie last heeft van droge puntjes of frizz. Een diepe verzorging met haarolie zal je haar ook mooi doen glanzen.

Daarnaast is haarolie heel goed voor je hoofdhuid. Het reguleert bijvoorbeeld de talgklieren, wat ervoor zorgt dat je haar minder rap vettig wordt. Het is ook een goed product voor wie last heeft van een jeukende hoofdhuid of voor mensen met eczeem of psoriasis, onder andere omdat het de hoofdhuid lichtjes scrubt.

Hoe gebruik je haarolie?

Breng voor het wassen rijkelijk olie aan op je haar en kam het eventueel eens door, zodat het mooi verspreid is. Laat de olie daarna zo lang mogelijk inwerken. Je zult het beste effect zien als je de olie enkele uren op je haar laat, maar vijf minuutjes doet ook al wonderen. Gebruik je de olie om je hoofdhuid te verzorgen, masseer hem dan even in. Wanneer het tijd is om te wassen breng je gelijkmatig shampoo aan op je haar en voeg je wat water toe zodat de shampoo kan schuimen. Was daarna nog een tweede keer je haar en gebruik tot slot conditioner of een haarmasker. Die sluiten de haarschubben, zodat de voeding in de haarkern blijft. Wil je na het lezen van dit blogbericht zelf aan de slag gaan met haarolie? Voeg dan onze haarolie toe aan je winkelmandje. Copyright@Monteny Isabelle Heb je nog vragen of wil je meer info: Website: www.biokapsalonattisch.be Webshop: www.imbioenergetic.com Biokapsalon Attisch Marktstraat 39 8620 Nieuwpoort

42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page