top of page

Wat betekent Aloe Vera voor je haar?

De Aloë Vera plant staat al eeuwen bekend om zijn bijzondere geneeskrachtige eigenschappen. De populaire plant wordt geroemd om zijn verkoelende en beschermende werking voor de huid. Voor het haar geeft het een diepe verzorging en een prachtige glans. Deze plant kan voor veel huid- en haarproblemen ingezet worden zoals bij insectenbeten, psoriasis en het bevorderen van de haargroei. Het middel wordt daarom in veel cosmetische producten verwerkt, zoals gezichtscrèmes, aftersun, shampoos en conditioners. In deze blogpost ontdek je alles wat je wilt weten over Aloë Vera en wat deze bijzondere plant voor jouw huid en haar kan betekenen.
Wat is Aloe Vera?

Aloë Vera is een tropische vetplant die van oorsprong uit Afrika en het Arabisch Schiereiland komt. Door de vele vitaminen en mineralen die de plant bevat, is de vetplant enorm populair. Zo helpt de Aloë voor een mooie huid en verbetert het je spijsvertering. Ook heeft de vetplant positieve effecten op je haar.


De geneeskrachtige werking van Aloë Vera komt voort uit het bestanddeel Aloë Barbadensis Mill. Deze stof heeft vele gunstige effecten op het menselijk lichaam. Zo helpt het bij de vetverbranding, zorgt het voor een goede spijsvertering en verbetert het de elasticiteit van de huid.


Daarnaast bevat de vetplant vitamines, mineralen en enzymen die de gezondheid bevorderen. De belangrijkste hiervan zijn vitamine A, C en E, en de mineralen kalium, calcium, zink en ijzer. Bovendien bevat de bijzondere vetplant ten minste 18 essentiële aminozuren, enzymen die de spijsvertering verbeteren.


De voordelen van Aloë Vera voor je haar

 • De vetplant heeft bijzondere eigenschappen die wonderen doen voor je haar.

 • Niet alleen voorkomt de vetplant hoofdhuidproblemen, maar het bevordert ook de haargroei en zorgt voor glanzend en krachtig haar.

 • Aloë Vera verwijdert dode huidcellen op de hoofdhuid (door proteolytische enzymen). Deze dode huidcellen zorgen ervoor dat de haarzakjes verstopt raken, waardoor essentiële voedingsstoffen niet kunnen doordringen in het haar. Het gevolg is simpel: langzaam groeiend haar.

 • Een teveel aan talg en dode huidcellen kan leiden tot roos. Dit is een vervelend hoofdhuidprobleem dat ontstaat wanneer de huidcellen zich opstapelen op de hoofdhuid.

 • De vetplant heeft keratolytische eigenschappen die talg en dode huidcellen afbreken. Hierdoor zorgt de vetplant ervoor dat het haar weer de kans krijgt te groeien.

 • Ook kan de stof vanwege zijn alkaliserende eigenschappen de pH-waarde van de hoofdhuid herstellen. Dit zorgt ervoor dat de haargroei wordt bevorderd.

 • Naast het kalmeren en helpen oplossen van hoofdhuidproblemen is Aloë Vera ook een geweldige conditioner.

 • De gel-achtige substantie van het blad van deze plant wordt regelmatig vergeleken met keratine, het eiwit waar onze haren uit bestaat.Dit zorgt ervoor dat de gel zeer gemakkelijk tot de volledige lengte van de haarschacht kan doordringen.

 • Bovendien bevat het twintig aminozuren die kracht en glans toevoegen aan het haar.

Hoe gebruik je Aloë vera:

 • Als shampoo: vele shampoos of haarzepen bevatten Aloë Vera, waar je wel moet opletten dat hij in het begin van de ingrediënten lijst staat dan zal hij echt zijn werk doen (bij alle producten).

 • Als conditioner: Aloë Vera beschikt over krachtige hydraterende eigenschappen, waardoor het ideaal is om te gebruiken als conditioner.

 • Ontwarren van je haar: De gel zorgt ervoor dat je haar soepel en glad wordt.

 • Haargroei: Aloë Vera helpt om de haargroei te stimuleren. De enzymen van de geneeskrachtige plant verwijderen dode huidcellen. Dit is belangrijk, omdat deze cellen de haarzakjes verstoppen.

 • Herstellen van de PH waarde en de geïrriteerde hoofdhuid.


Aangezien Aloë Vera zoveel voordelen heeft, hebben we beslist om deze te gebruiken in onze homemade haarzepen. Wanneer je dus onze haarzepen gebruikt, kan je alle pluspunten van deze bijzondere vetplant zelf ontdekken.

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page