top of page

Waarom is detoxen zo belangrijk voor je haar?

Het is nuttig om je haren te detoxen (ook wel ontgiften genaamd), het zuivert de hoofdhuid waardoor de haargroei en kwaliteit van het haar verbeteren. Detoxen is goed voor mensen die in hun haren nog opstapeling hebben van siliconen, kalk of andere chemische stoffen door het gebruik van minder goede producten.

De haren detoxen heeft een helende- en reinigende werking en is een ware weldaad voor je haren. De detox reinigt diep tot in de haarzakjes en zorgt ervoor dat de bloedcirculatie verbeterd wordt. Dit heeft veel voordelen voor de haargroei.


Het verwijdert ook de dode huidcellen en brengt het microbioom van de hoofdhuid weer in balans. Het werkt ontstekingsremmend en antiseptisch. Detoxen is een aanvulling bij het gebruik van natuurlijke producten voor je haar.

Wij raden je aan de haren te detoxen met onze pure groene klei:

Argile du Périgord is een 100% Franse klei, COSMOS gecertificeerd, voorgedroogd in de zon, zonder straling, zonder impact op de biodiversiteit. Het is een unieke bentoniet vanwege zijn minerale samenstelling en cosmetische eigenschappen. Een echte "minerale spons" voor onzuiverheden. Vrij vergelijkbaar met Rhassoul maar duurzamer.

Bentoniet uit de Périgord heeft de volgende cosmetische eigenschappen: Voor het haar:

🍃 Reinigt het haar en de hoofdhuid.

🍃 Helpt bij roos en vet haar.

🍃 Kalmeert een geïrriteerde hoofdhuid

🍃 Helpt bij psoriasis

🍃 Stimuleert de haargroei

🍃 Doordat de klei de hoofdhuid diep reinigt, wordt het effect van je plantenkleuring versterkt, beter dekking van grijze haren.

Voor de huid:

🍃 Zuivert de huid en neemt roodheid weg.

🍃 Het is een antioxidant.

🍃 Vermindert de overtollig talg afscheiding en neemt oneffenheden weg.

🍃 Voedt de huid met tal van mineralen, is helend en verzacht de huid.

Reinigend en zuiverend masker voor de hoofdhuid en het lichaam. Breng de klei aan op de hoofdhuid en/of het lichaam, gezicht. Laat 20 min. inwerken zodat alle gifstoffen en onzuiverheden verwijderd kunnen worden.

Het kleipoeder kan je ook mengen met onze Herbal Hairtea. Deze 2 producten gecombineerd zijn een meerwaarde voor je haren.Wil je deze positieve eigenschappen zelf ontdekken? Ontdek ons kleipoeder hier

Wens je nog een extra meerwaarde voor je haren? Voeg dan onze Herbal Hairtea die je hier kan vinden toe aan het kleipoeder.
Copyright @Monteny Isabelle

115 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page