top of page

Helpt gezonde voeding je haargroei?

Heb jij na het goed behandelen van je haren met natuurlijke producten nog steeds niet het gewenste effect? Dan kan het misschien wel zijn dat jij jouw lichaam niet de correcte voeding geeft ...


  • Haren verzorgen op een natuurlijke manier is heel voordelig voor je haren en je gezondheid. Je kan dit nog verbeteren door op je voeding te letten. Hou ook je darmflora in goede gezondheid want een goede darmflora heeft positieve invloed op je haargroei.

  • Blijf weg van slechte voedingsmiddelen zoals suiker. Suikers bevorderen het ontstekingsproces in het lichaam en verminderen het immuunsysteem en spijsvertering. Dit heeft een directe invloed op je huid want het verergert psoriasis, eczeem,...

  • Er is een ruim aanbod aan goede voedingsmiddelen: noten, zaden, cacao, eieren, vlees en vis. Deze bevatten arginine, dit is een aminozuur die een enorme invloed heeft op de haargroei. Arginine vheeft een vaatverwijdende werking en verbetert de doorbloeding van de haarwortel waardoor deze de haargroei bevordert. Zo zie je dus, je kan je haren van binnenuit dus gezond houden.

Aminozuren, jouw reddingsmiddel voor gezonde haren

Even een korte uitleg over aminozuren. In totaal zijn er 9 essentiële aminozuren. Een aantal aminozuren het het lichaam zelf aanmaken uit koolhydraten en stikstof. Deze die niet door het lichaam zelf kunnen aangemaakt worden, zitten gelukkig in onze voeding. Deze zijn terug te vinden in eiwitten met een hoge biologische waarde. Misschien ken je ze wel als proteïnen? Deze proteïnen zijn één van de belangrijkste bouwstenen voor jouw lichaam en haar.


Wanneer je een tekort hebt aan eiwitopname dan haalt je lichaam aminozuren uit je eigen spierweefsel. Dit is even nadelig als het klinkt want hierdoor krijg je een droge huid, broze nagels en haarverlies


De belangrijkste aminozuren voor je huid en haar zijn:

  • Metionine: versterkt de haarstructuur en nagels aanzienlijk en beperkt haaruitval.

  • Argenine: het heeft een vaatverwijdende werking en verbetert de doorbloeding van de haarwortel waardoor deze de haargroei bevordert.

  • Glutamine: is het meest voorkomende aminozuur dat door het lichaam zelf gevormd wordt. Wanneer je ouder wordt, produceert je lichaam dat steeds minder. Glutamine is noodzakelijk voor de haargroei.

Wat kunnen we nu zelf doen om voldoende eiwitten op te nemen om zo onze haargroei te versterken en haaruitval te voorkomen?

Het allerbelangrijkste is om over te schakelen naar gezonde voeding die veel eiwitbronnen bevatten tot ons nemen (als je dit nog niet deed natuurlijk). Een groente die veel eiwitten bevat is brocoli. Maar wissel voldoende af met andere eiwitrijke voedings zoals eieren, granen, peulvruchten, pinda's, walnoten, yoghurt, kaas, kip, kalkoen, ... Biologische voeding is beter omdat deze niet bewerkt zijn en nog alle voedingsstoffen bevatten.

Je haren verzorgen start dus in de keuken. Jezelf verwennen met een prachtige snit, plantaardige kleuring of relaxerende verzorging dat doe je bij ons in biokapsalon Attisch of met onze producten!


Copyright @Monteny Isabelle

52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page