top of page

De kracht van de natuur bij hoofdhuid- en haarproblemen.

Bijgewerkt op: 24 mei 2021

Haar- en hoofdhuidproblemen, ze blijven taboe. Weinig mensen durven spreken over haaruitval, jeuk of andere kwaaltjes, zeker vrouwen niet. Nochtans blijkt uit onderzoek dat één derde van de vrouwen met haarverlies kampt en zes op de tien mannen[1]. Het komt dus veel meer voor dan we denken, maar velen durven uit schaamte niet om medische hulp vragen. De stap zetten naar je kapper is veel kleiner. Net daarom vind ik het belangrijk om ook op dit vlak mijn klanten te kunnen helpen.


Bij Biokapsalon Attisch is gezondheid altijd een prioriteit geweest, vandaar dat we jaren geleden al overgeschakeld zijn naar plantenkleuringen en nu ook onze eigen producten maken.


Toen ik wegens de corona maatregelen mijn salon moest sluiten, ben ik dan ook niet bij de pakken blijven zitten. Ik heb deze periode gezien als een kans om mij nog verder te verdiepen in mijn vak en cursussen te volgen over de goede verzorging van mensen met haar- en hoofdhuidproblemen. Dankzij deze opleiding kan ik huidziektes zoals psoriasis, eczeem, alopecia areata en huidkanker opsporen en mensen indien nodig doorverwijzen naar een dermatoloog. Aarzel dus zeker niet om me tijdens een afspraak aan te spreken over bepaalde symptomen zoals jeuk, haaruitval, schilfers of een rode ontstoken hoofdhuid. Ook een droge of vette hoofdhuid kunnen heel wat ongemak meebrengen en met de juiste behandeling verholpen worden.


Klanten kunnen bij mij terecht om producten te vinden die bij hun haar of klachten passen, want agressieve producten kunnen de klachten erger maken. Aangezien het nu niet altijd mogelijk is om een afspraak te maken, heb ik twee pakketten gemaakt om haar- en hoofdhuidproblemen volledig thuis te kunnen behandelen op een natuurlijke manier.


Healthy Scalp pakketten

Deze Healthy scalp pakketten zijn speciaal opgesteld voor mensen met aandoeningen zoals eczeem of psoriasis, maar ze kunnen door iedereen gebruikt worden. Iedere hoofdhuid heeft baat bij een goede reiniging en verzorging en deze producten helpen ook bij problemen zoals jeuk, roos of irritatie.


Dit pakket is geschikt voor mensen die op een natuurlijke wijze willen bijdragen aan de goede verzorging van seborroïsch eczeem, psoriasis bij ontsteking, verstoringen van de talgafscheiding of vet haar.


Het bevat:

  • Klei

  • Shampoo Hairtea

  • Natural Conditioner

  • Een pakketje Herbal tea

  • Een flesje etherische olie

Klei

Klei is zeer goed voor wie last heeft van hoofdhuid- of haarproblemen. Het absorbeert namelijk alle toxines en zet belangrijke, voedende mineralen af. Dankzij de reinigende oligo-elementen is klei ook gif afdrijvend. Daarnaast werkt klei antiseptisch en helend. Het bevordert de celvernieuwing en stimuleert de doorbloeding van de huid.


Klei helpt bij de hierboven genoemde aandoeningen, maar ook bij klachten zoals acne, roos, vette huid of insectenbeten.


Het type klei dat wij bij Biokapsalon Attisch gebruiken is bentoniet uit de Perigord streek in Frankrijk, ook wel natrium klei genoemd. Deze werkt celvernieuwend en stimuleert de haargroei. Hij absorbeert ook vocht en talg, wat goed is voor wie worstelt met vettige huid of met acne. Tot slot kan bentoniet ook kalmerend werken bij een geïrriteerde of jeukende huid.


Hairtea Shampoo

In de Healthy scalp pakketten heb ik gekozen voor onze Hairtea Shampoo, omdat die de hoofdhuid herstelt en antibacteriële werking heeft. Dankzij de diverse etherische oliën die als basis voor de shampoo dienen, neemt hij jeuk en onzuiverheden weg. Hij is met name geschikt voor wie last heeft van schilfertjes.


Conditioner

Conditioner sluit de haarschubben, zodat de olie binnen in het haar zijn werk kan doen. Dit is dus perfect om de behandeling af te sluiten.


Herbal tea

Bij de verzorging zit ook een pakketje Herbal tea, een mengeling van verschillende kruiden waaronder brandnetel. Het lijkt misschien een vreemde toevoeging aan een verzorgingspakket, maar deze thee heeft vele voordelen. Je kunt hem zowel als relax thee gebruiken en als haarverzorging. Hij kan bijvoorbeeld gebruikt worden om je kleipoeder mee te mengen of als spoeling voor je haar. De thee brengt naast je geest ook je hoofdhuid tot rust en helpt onder andere tegen haaruitval.


Etherische Olie

Tot slot zit er in ieder pakket een blend van etherische oliën, speciaal samengesteld om de haar- en huidproblemen aan te pakken. Voeg deze toe aan de klei voor je die gebruikt, om je behandeling zo nog een extra boost te geven.


Wil je aan de slag gaan met deze Organic Clay treatment? Bestel hem dan hier.
Dit pakket is geschikt voor mensen die op een natuurlijke wijze willen bijdragen aan de goede verzorging voor alopecia, anageen effluvium, psoriasis bij rust, atopisch eczeem, droge haren en hoofdhuid en allerlei vormen van haaruitval.


Het bevat:

  • Healing hair oil

  • Shampoo Hairtea

  • Natural hair mask

  • Een pakketje Herbal tea.

  • Flesje etherische olie

Healing hair oil

Haarolie wordt meestal gebruikt omdat het je haar diep voedt en een mooie glans geeft, maar het heeft ook een helende werking. Haarolie is namelijk zeer goed bij een jeukende hoofdhuid en zorgt voor minder haaruitval. Bij vette haren reguleert het de talgklieren en het verzorgt de hoofdhuid. Wij voegen de juiste aroma synergies toe om je klachten zo goed mogelijk te verhelpen.


Hairtea Shampoo

Zoals hierboven vermeld werd hiervoor gekozen omdat deze de hoofdhuid herstelt en een antibacteriële werking heeft. Dankzij de diverse etherische oliën die als basis voor de shampoo dienen, neemt hij jeuk en onzuiverheden weg. Hij is met name geschikt voor wie last heeft van schilfertjes.


Natural Hair mask

Het voedende masker dat bij het pakket zit, is vochtinbrengend en maakt je haar doorkambaar. Dankzij de sheabutter waarmee het masker verrijkt is, krijgt je haar zijn kracht en glans terug.


Herbal tea

Zoals je daarnet kon lezen, kan je deze gebruiken als relax thee gebruiken en als haarverzorging. Hij kan bijvoorbeeld gebruikt worden om je kleipoeder mee te mengen of als spoeling voor je haar. De thee brengt naast je geest ook je hoofdhuid tot rust en helpt onder andere tegen haaruitval.


Etherische Olie

Voeg deze toe aan de olie voor je die gebruikt, om je behandeling zo nog een extra boost te geven.


Wil je aan de slag gaan met deze Healing Hair Oil Treatment? Bestel hem dan hier.


De twee Healthy scalp pakketten zijn beschikbaar op onze webshop. Indien je vragen hebt of advies wilt, neem dan zeker contact op. Wij helpen je zo snel mogelijk verder om de juiste aanpak te vinden voor jouw klachten.


Zin in een verwenmomentje?


Kom dan langs bij ons in het salon. We bieden onze Healthy scalp treatments ook aan als behandeling, zodat je kunt genieten in de rustgevende omgeving van ons salon terwijl je haar en hoofdhuid genezen.


Copyright @Monteny Isabelle
[1] Nationaal haarverlies onderzoek. (n.d.). Retrieved April 05, 2021, from https://esthecin.com/professional/informatie/nationaal-haarverliesonderzoek/80 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page