top of page

Bij Biokapsalon Attisch is het elke dag een beetje MoederdagAls moeder zet je je gezin op de eerste plaats. Tijd nemen voor jezelf schuif je gemakkelijker naar onder op je to do-lijstje. Dat weten we bij biokapsalon Attisch maar al te goed. Daarom geven we moeders - en bij uitbreiding: alle drukbezette vrouwen – graag iets méér. Want een echt deugddoend kappersbezoek is iets anders dan snel-snel je haar laten knippen, brushen en wegwezen.


Bij biokapsalon Attisch in Nieuwpoort aan zee ligt de focus op gezond, natuurlijk en milieubewust. Tijd maken voor jezelf hoort daarbij. In de kappersstoel van Attisch nemen vooral mensen plaats die bewust omgaan met zichzelf, de natuur en het leven. Dat zijn ook de mensen die overtuigd kiezen voor een natuurlijke en haarvriendelijke aanpak – net als Isabelle Monteny zelf.


Méér dan knippen alleen

“Ik ben bezig met spiritualiteit en met bewustwording. Correct omgaan met de natuur, niet vervuilen, kiezen voor gezonde voeding… ik vind het belangrijk. Ik wil de mensen iets meegeven. Als kapster’ kan ik veel mensen bereiken en een rimpeleffect teweegbrengen. Vroeger stond ik er niet bij stil dat ik als kapster méér kan betekenen dan alleen zorgen voor een mooie, verzorgde coupe. Van mijn retreat naar India, 25 jaar geleden, ben ik teruggekeerd als een ander mens. Toen voelde ik heel sterk dat ik alles anders moest aanpakken en heb ik mijn zielendoel ontdekt. Van toen af ben ik me gaan toeleggen op plantenkleuringen. Maar ook op energetisch werk. Ik heb me bekwaamd in reiki en healing. Mijn shampooflessen bevatten allemaal een halfedelsteentje dat ik instraal met pure, energetische liefde en met geluk. Nee, dat is geen voodoo. Ik doe het echt vanuit mijn hart”, zegt Isabelle.


Voor haar en hoofdhuid

De hele aanpak van Attisch is gericht op verzorgingen en behandelingen die echt een verschil maken en mensen een goed gevoel geven. Zo kun je kiezen voor verschillende hoofdhuidbehandelingen. Waarom zou je kiezen voor een hoofdhuidbehandeling? Omdat de huid van je hoofd heel delicaat en gevoelig is. Doordat je hoofdhuid (meestal) bedekt is met haar, kunnen er meer problemen voorkomen dan op andere plaatsen van je huid. Zonder dat je er erg in hebt, kan je je hoofdhuid beschadigen bijvoorbeeld via resten van (agressieve) haarverzorgingsproducten. Die kunnen leiden tot droge huid, roodheid, jeuk en zelfs haaruitval. Het is daarom heel belangrijk om je hoofdhuid goed te verzorgen. Bij Attisch hebben we diverse hoofdhuidbehandelingen om zowel problemen op te lossen als preventief te werken. Eén ding hebben ze allemaal gemeenschappelijk: ze zijn gewoon zalig om mee te maken.


Welke behandeling kies jij?

Als je jezelf echt het beste gunt, dan vervolledig je je kappersbeurt met een van de ‘healthy scalp’-behandelingen. Drie kwartier lang krijgen je haar en hoofdhuid een VIP-behandeling. Je kunt kiezen voor een helende behandeling met haarolie (‘healing hair oil treatment’) of een verzorging met bentonietklei uit de Périgord (‘organic clay treatment’). Een overbodige luxe? Neen. Als je hoofdhuid niet in orde is – bijvoorbeeld door een onaangepaste shampoo te gebruiken – kan dat leiden tot haaruitval. Het Attisch-kappersteam is opgeleid om je haar en hoofdhuid te analyseren en kan jou de beste behandeling op maat aanraden.


🌸 Deep relaxation Ben je toe aan een relaxmoment? Dan is een van de weldadige ‘deep relaxation’-behandelingen een echte aanrader. Meer dan een half uur lang worden je haar en hoofdhuid naar keuze verwend met een warme ayurvedische massage (‘ayurvedic oil treatment’) of met een kruidenbehandeling (‘herbal hairpack treatment’). Afhankelijk van de noden van je haar en hoofdhuid en jezelf (migraine? Stress? Huidirritatie?) krijg je een bijzonder ontspannende verzorging met plantenpoeders, kruiden aangesterkt met hydrolaten en diepwerkende etherische oliën. De packing blijft minstens een half uur op je haren en hoofdhuid zodat alles goed kan inwerken en je het meeste haalt uit de behandeling.


🌸 Quick hairboost Heb je niet veel tijd maar wil je toch een extra opkikker voor je haar en hoofdhuid? Kies dan voor een ‘quick hairboost’. In twintig minuutjes doe je iets aan je vette hoofdhuid, droge haren, haaruitval of schilfertjes. Een haarreiniging met pure bentonietklei, een sterk voedend haarmasker of een verwenbeurt met een kruidige haarolie: het Attisch-haarteam adviseert je waar je haar en hoofdhuid nu het meest bij gebaat zijn.


Ook in de webshop

Om ook thuis je haren in topconditie te houden heeft biokapsalon Attisch een aanbod aan haarverzorgingsproducten en -pakketten. Je vindt ze ook in de webshop. Of je nu op zoek bent naar huisgemaakte bioproducten voor je haar en hoofdhuid, naar een pure hair & bodysoap, een lichaamsboter of -lotion zonder chemische toevoegingen, een houten kam of een compleet verwenpakket: het assortiment is groot. En kom je er toch nog niet uit, dan is er nog altijd een cadeaubon voor een bedrag naar keuze. Ideaal dus om jezelf of iemand die je nauw aan het hart ligt een plezier mee te doen.

Copyright@MontenyIsabelle

Heb je nog vragen of wil je meer info: Website: www.biokapsalonattisch.be Webshop: www.imbioenergetic.com Biokapsalon Attisch Marktstraat 39 8620 Nieuwpoort

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page