Voordelen van wassen met natuurlijke shampoo

Bijgewerkt: 12 jun 2019

We verwachten allemaal hetzelfde van een shampoo : goed gereinigd haar, een heerlijke geur en haar dat makkelijk te doorkammen is en er volumineus uitziet. Niet iedere shampoo slaagt daar evengoed in. Lees verder om te ontdekken hoe wij ervoor zorgen dat je haar er fantastisch uitziet en hoe je shampoo tegelijkertijd ook goed is voor de natuur.


Wat is er mis met een traditionele shampoo?

Een traditionele shampoo schuimt en ruikt heerlijk. De meesten onder ons zijn er dan eigenlijk ook best tevreden van. En eerlijk is eerlijk : een shampoo uit de winkelrekken doet zijn werk vaak zeer goed. Maar toch moeten we even stilstaan HOE zo’n shampoo zo’n goed resultaat kan bereiken. Het antwoord is eenvoudig : de bestanddelen. Neem gerust je shampoo uit de badkamer en ga de lijst van ingrediënten eens na. Je zult zien dat er een waslijst aan chemicaliën inzit. Deze chemicaliën gaan nogal agressief te werk om er je haar mooi te laten uitzien / ruiken. Niet iedere hoofdhuid heeft deze bestanddelen graag. Bekende boosdoeners die nogal irritatie van de hoofdhuid kunnen opwekken zijn : SLS (sodium laureth sulfate), siliconen (de ingrediënten die eindigen op -cone) en parabenen.


Wat doen die chemicalien verkeerd?

  • SLS is een product dat de shampoo doet schuimen. Reclame en marketing doen ons geloven dat een goede shampoo een shampoo is die veel schuimt. Het is niet het schuim die de shampoo verdeelt over je haar. Dat doe je immers zelf. Dus schuimen is geen garantie op kwaliteit, integendeel. SLS staat er ook voor gekend dat het ogen en hoofdhuid kan irriteren.

  • Siliconen leggen een laagje rond het haar. Daardoor voelt het glad aan en wordt het goed doorkambaar. Lijkt prima, op het eerste zicht. Maar de medaille heeft ook een keerzijde. Siliconen houden het vocht in je haar vast. Maar ze laten ook niks toe om binnen te komen. Daardoor wordt het haar als het ware verstikt.

  • Parabenen zorgen ervoor dat een shampoo lang houdbaar blijft. Op zich een goed punt natuurlijk. Maar sommigen ervaren toch een zekere irritatie op hun hoofdhuid. In dit geval is het dus beter om parabenen te vermijden. Sommige bronnen beweren dat er een link is tussen parabenen en borstkanker. Sluitend bewijs is daarvoor echter nooit gevonden.Waarom zou ik dan kiezen voor een natuurlijke shampoo?

Een natuurlijke shampoo heeft z’n voordelen. Je spaart het milieu en je haar. Bovendien zul je uiteindelijk ook je haren en je hoofdhuid op een mildere manier aanpakken. Hierdoor zal bvb. gekleurd haar langer mooi blijven. De mildere aanpak is hierdoor ook geschikt om je haren meerdere keren per week te wassen. Je zal versteld staan van de resultaten.


Wil je mooi en gezond haar, ga dan over op een natuurlijke shampoo. In het begin zullen je haren nog wat droog en stroef aan kunnen voelen, maar houd vol! Je haren zijn namelijk aan het afkicken van alle chemische troep waar het aan gewend is geraakt. Eenmaal door de afkickperiode heen zal je een sterkere, natuurlijk glanzende en meer gezonde bos haar overhouden.


Probeer dus snel onze producten uit om het resultaat te zien!

1 keer bekeken

Gratis verzending vanaf 39 euro (enkel in België) of kom je bestelling gratis ophalen bij Biokapsalon Attisch